Θέλει ο καφές τόση προστασία?
Ο καφές είναι γεωργικό προϊόν, είναι φρούτο,είναι τρόφιμο, είναι ευαίσθητος και είναι υδροσκοπικός έχει την τάση δηλαδή να απορροφά ότι υπάρχει στην ατμόσφαιρα και να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του.Για να διατηρήσει τη φρεσκάδα, τη γεύση και το άρωμα του θα πρέπει να τον αποθηκεύεις σωστά, έτσι ώστε να τον προφυλάξεις από τους κινδύνους οι οποίοι είναι:
1.Φωτεινότητα & Ακτινοβολία: γι αυτό τον αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος και σε καλά προστατευμένες συσκευασίες,τις ειδικές συσκευασίες τις βάζουμε και σε ένα σκοτεινό τάπερ για περισσότερη προστασία. Υπάρχει επίσης μια συσκευασία που έχει ένα μηχανισμό ο οποίος αφαιρεί τον αέρα και είναι ότι καλύτερο.
2.Θερμοκρασία αποθήκευσης: Ο καφές δεν θέλει ούτε υψηλές ούτε χαμηλές ούτε διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες του χώρου, θέλει σταθερή θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου γιαυτό αν έχουμε μεγάλες μεταβολές θα πρέπει να τον προστατεύσουμε.
3.Υγρασία: Ως υδροσκοπικό προϊόν απορροφά την υγρασία του χώρου αλλά και τις μυρωδιές και έτσι αλλάζουν τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά του και η γεύση στο φλιτζάνι επομένως,οπότε κάτω από τη λάντζα ή μέσα στο ψυγείο είναι κακή επιλογή.
4.Ατμοσφαιρικός Αέρας: Όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα ο καφές οξειδώνεται πολύ γρήγορα και ιδίως ο αλεσμένος, έτσι χάνονται φρεσκάδα, αρώματα και γευστικά χαρακτηριστικά γιαυτό και θέλει όσο πιο γρήγορη επεξεργασία.